Как да избегнем загуби от спортни залози?

Спортните залози могат да бъдат както средство за бърза печалба, така и причина да затънете дълбоко в безпаричие.  Не е лесно да започнеш да залагаш и това винаги изисква добре познаване на материята и съответните видове спортове. Важно е да се има предвид, че и тук има правила, които са определящи за успеха на един играч. Ако се надявате на бърза печалба с голяма инвестиция то по-добре не се захващайте със спортни залози. За да сте уверени в печалбата си на първо място е добре да имате разработена концепция. Факт е, че ниските коефициенти, които предлагат букмейкърите са показателни за лидерските позиции на съответния отбор или играч.

Затова, ако искате да спечелите и това да е с минимален риск е желателно да започнете именно с такива залози. Рисковите действия като това да заложите голяма сума за загубата на фаворита в този двубой гарантирано ще ви донесе болезнена загуба. Затова съвета на опитните играчи е да бъдете максимално умерени и да не правите излишни илюзии за удара на живота си. Заложете на сигурно! Опипайте почвата, следете развитието на отбора или играчите, бъдете постоянни! Това ще гарантира малки, но за сметка на това редовни постъпления с положителна стойност.

Освен концепция е добре да имате елементарни математически познания. Това със сигурност е втория фактор, който ще ви помогне да избегнете тежките финансови загуби. Статистика показва, че са много малко хазартните играчи в спортните залози, които разчитат на своя усет и инстинкт.  Доверете се на числата и това какво Ви показват те. Ако един коефициент е прекалено голям то не се подлъгвайте и не се поддавайте на теорията на вероятностите за бърза и лесна печалба. Размера на залога също е част от математическите Ви умения. Не се поддавайте на еуфорията от скорошна печалба и не влагайте големи суми в спортни залози. Бъдете балансирани и умерени, като така ще се насладите на тръпката и дори да загубите това няма да се отрази твърде пагубно на портфейла Ви!